Hae tästä blogista

perjantai 15. elokuuta 2014

6. Kuinka tunnistaa huijarit?

Huijarit deittipalstoilla


Viikonloppuna oli Helsingin Sanomissa juttu 35v Samposta, joka esiintyi himokkaana naisena panosuhde.com sivuilla ja vastaili miehille, jotka maksoivat 2e/viesti, jotta saivat kontaktin tähän "hyväkroppaiseen nuoreen naiseen." Jos et ole vielä jutua lukenut, löydät sen täältä http://www.hs.fi/sunnuntai/a1407475332014 .

Samanlaisia huijareita löytyy KAIKILTA deittisivuilta, osa rahan, osa yksinäisyyden, osa tylsyyden ja osa ilkeyden takia. Kuten aina on varoiteltu "jos se kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, todennäköisesti se onkin". Sama pätee niin lottovoittoviesteihin kuin nettideittiviesteihin - hyväkroppaiset 20v Slovakialaiset naiset, eivät lähettele viestejä suomalaisilla +40v miehille.  Kuten hesarin artikkelissa, todennäköisesti toisessa päässä on +35v partasuinen yksinäinen mies tai robootti.

Music Televisionissa pyörivä Catfish ohjelma antaa hyvän kuvan siitä, miten erilaisia huijauksia netistä löytää. Osa jutelleet jopa 10vuotta huijarin kanssa. Lisää tietoa ohjelmasta löydät täältä: http://en.wikipedia.org/wiki/Catfish:_The_TV_Show

Kuinka tunnistat huijarit?

Seuraavien pitäisi laittaa hälytyskellot soimaan
- Liian hyvä ollakseen totta
- Vain yksi kuva, mikä näyttää "mallikansiosta otetulta"
- Pyytää liittymään johonkin toiselle sivulle "koska aikasempia huonoja kokemuksia ja tietää, että tämä toinen on luotettava sivu"
- Selityksiä selityksiä selityksiä. Kaikkeen epäjohdannaisuuteen löytyy aina selitys, osa on tehnyt sitä jo niin pitkään, että selityksiä löytyy varastosta jo miljoona.
- Kirjoittelukumppanisi ei anna itsestään mitään "haluan tutustua ensin sinuun". Ei ole keksinyt vielä tarinaa itselleen.
- "Nainen", joka alkaa samantien puhumaan miten haluaa sinua ja haluaa tehdä sinulle sitä ja tätä.
- Tarina huonoista oloista ja siitä miten tarvitsee rahaa. Ongelma enemmänkin ulkomaisilla sivustoilla. Varmasti myös tositarinoita joukossa, mutta en suosittele kenellekkään lähettämään rahaa, ennen kuin olette oikeassa elämässä tavanneet.
- Pyytää rahaa. Jos joku on niin taitava/hyvännäköinen, että saa sinut maksamaan pelkästään siitä, että saat jutella hänen kanssaan, luuletko, että olet ainoa keneltä hän rahaa huijaa?
- Kirjoittelu ei ole luontevaa ja vastaukset ei liity mihinkään mitä sanot - toisessa päässä robotin valmiit vastaukset

Miten vältät huijarit?

- Siirrä keskustelu nopeasti esim. skypeen, missä voitte puhua webbikamerat päällä.
VAROITUS! Nykyään on jo niin taitavia huijareita, että ne laittaa videokuvan pyörimään, missä videokuvan henkilö kirjoittaa silloin kun pitääkin, vilkuttaa pyydettäessä, näyttää peukkua pyydettäessä tai nousee seisomaan pyydettäessä. Näitä näkee paljon esimerkiksi chatroulette tyylisissä palveluissa. Tunnistat nämä yleensä pätkivästä kuvasta.
- Älä hyväksy tekosyitä tapaamisen peruuntumisille. Yhden kerran vielä ymmärtää, mutta toinen kerta menee jo selittelyksi. Pyydä ottamaan seuraavan kerran yhteyttä vasta kuin tietää milloin pystyy tavata. Jos hän haluaa tavata, luultavasti ottaa yhteyttä nopeasti, jos ei ota enää yhteyttä, et ainakaan tuhlaa enää omaa aikaasi selittelyille.
- KENELLÄKÄÄN ei vuonna 2014 ole itsestään vain yhtä kuvaa!
- Jos epäilet, että kuvat eivät ole lähettäjän, pyydä, että hän tekee kuvassa jotain esim. näyttää peukkua tms.
- Tämä ehkä moraalisesti väärin ("sodassa ja rakkaudessa kaikki on sallittua" :), mutta kokeilkoon ken tahtoo. Luo toinen profiili itsellesi ja juttele saman henkilön kanssa ja selvittää onko tarina enää sama.
- Älä ikinä, missään, milloinkaan lähetä rahaa ennen kuin olet varmistanut, että toisessa päässä todella on se henkilö kuka väittää olevansa.

Näiden vinkkien avulla sinun pitäisi pystyä välttämään pahimmat huijarit ja lopettaa heitä tuhlaamasta omaa aikaasi.

Kokemusta huijareista?

Minkälaisia kokemuksia teillä on huijareista ja miten saitte selville kuka toisessa päässä todellisuudessa on? Kommenttia voi laittaa kommenttiosioon.

Jos joku tarvitsee apua sen selvittämiseen onko joku huijari, voi laittaa kommenttia tänne tai viestiä nettideittailu@gmail.com




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja omia mielipiteitä voi vapaasti jakaa :)