Hae tästä blogista

maanantai 11. elokuuta 2014

3. Esittelyteksti

3. Esittelyteksti

Olen viimeaikoina kiinnittänyt huomiota, että omalla sivullasi ei ole oikeastaan väliä jos olet itse aktiivisempi osapuoli uusien kontaktien löytämisessä. Vain noin 1/3 käy profiilia edes katsomassa (taas omiin kokemuksiin perustuva, fakta voi olla ihan toinen :). Kaikilla nettideittisivuilla, chateissä yms.  missä olen ollut miehiä löytyy aina enemmän kuin naisia. Kuvio menee siis yleensä niin, että miehet lähettelevät paljon viestejä ja toivoo, että edes joku vastaisi ja naiset valitsevat kerman kakun päältä ja jättävät vastaamatta muille, aina ei mene nallekarkit tasan. Hyvällä nimimerkillä ja kuvalla pääset kuitenkin pitkälle.

Varsinkin esittelyteksteissä korostuu se, että miehillä ja naisille toimii täysin päinvastaiset asiat - Seksiviestit houkuttelee miehiä, mutta karkoittaa naisia.  Koitan antaa molemmille erikseen vinkkejä, naisena olemisesta vähän vähemmän kokemusta, vaikka naisen profiileja minulla onkin oppimismielessä ollut - tiedän ainakin minkälaisia viestejä ei kannata lähettää naiselle :D

OkCupid esimerkki

Otetaan esimerkkiin okCupidin "omasivu", mikä on jaettu 11 kohtaan. Monessa paikassa ei ole näitä helpottavia otsikoita, mutta voit valita näistä otsikoista sopivimmat mihin tahansa profiiliin, vaikka niitä ei sielä oletuksena olekkaan. Omasivun 11 kohtaa ovat seuraavat:

My self-summary
Miehille ja naisille: Kukaan ei jaksa lukea koko elämäntarinaasi "Synnyin siellä asuin siellä sen ja sen verran, olin töissä siellä ja täällä ja asuin tuolla ja kävin täällä ja sitten tein näin ja noin." Jos kerrot heti liikaa, ei toiselle jää mitään mihin tutustua tai esittää kysymyksiä. Älä myöskään käytä listoja "olen iloinen, posiviitivinen, hauska, vitsikäs, huumorintajuinen" Jos haluat tuoda esiin sen, että olet hauska, kerro mieluummin joku vitsi. Älä kuitenkaan laita perään (vitsi), haluat varmasti, että vastapuoli ymmärtää vitsisi, ilman, että joka kerta pitää erikseen mainita, että joku oli vitsi :)

Tähän kohtaan yleensä riittää muutama lause. "Olen 26v urheilusta kiinnostunut mies Helsingistä. Arjet kuluu töissä ja illat harrastusten parissa." Simppeliä. Joku saattaisi esittää kysymyksen "Mistä urheilusta olen kiinnostunut".

What I'm doing with my life
Myöskään tähän ei tarvitse eritellä maanantaisin teen tätä, tiistaisin tätä, keskiviikkoisin sitä jne...

"Työskentelen xx-alalla ja työ pitää arjet kiireisenä kiireisenä. Tavoitteena on tänä vuonna saavuttaa sitä ja tätä." Taas hyvin simppeliä, kertoo jotain, mutta ei kuitenkaan liikaa ja antaa mahdollisuuden esittää kysymyksiä.

Im really good at
Tässä kohdassa pystyt taas vaikuttamaan siihen minkälaisia viestejä, naisena riittää, että laitat pelkän " ;) " ja viestitulva on taattu. Miehenä taas jos kerrot miten etevät olet sängyssä, ei tarvitse ihmetellä jos viestejä ei tule.

Jos sinulla on jotain erityistaitoja voit ne tässä mainita, "olen hyvä virkkaamaan villasukkia". "Pystyn sukeltamaan 150metriin." Jotain sellaista, mitä kaikki ei välttämättä osaa tai tee. Jos mitään erityistaitoja ei kuitenkaan ole niin ei hätää, itselläni yleensä vain jotain ympäripyöreetä "Olen hyvä tutustumaan uusiin ihmisiin" tms. ei pitäisi ainakaan pelottaa ketään pois.

The first things people usually notice about me
Tässä pystyt taas vaikuttamaan minkälaisia viestejä saat. Jos haluat viestejä tisseihisi tai peppuusi liittyen, mainitse ne tässä. Miehillä vatsa-/rintalihasten mainitseminen yleensä taas karkoittaa viestien lähettäjät ja antaa omahyväisen kuvan. Aina ei mene nallekarkit tasan :)

Voit kääntää tämän toisinpäin: "Kerro sinä, mitä huomasit minussa ensimmäseinä". Joukkoon mahtuu varmasti viestejä mitä et välttämättä haluisi, mutta varmasti myös hyviä viestejä niiden joukossa.

Favorite books, movies, shows, music, and food

Tämä on mielestäni outo kysymys, mutta antaa varmasti jotain enemmän kirjoista, leffoista ja musiikista kiinnostuneille.  Itse saatan lukea tämän kohdan, jos siinä on muutama esimerkki per kohta. Jos siihen on kuitenkin lueteltu 300 eri kirjaa ja tv sarjaa sekä suosikkireseptit joka vuodenajalle, jätän sen suosiolla lukematta... Miehet on laiskoja.

Six things I could never do without
Ja taas mahdollisuus vaikuttaa minkälaisia viestejä saat. Nainen, kirjoita seksi -> Paljon viestejä. Mies-> Vähemmän viestejä.

Itseäni ainakin ärsyttää kun tähän laitetaan vettä, happea yms. Ole mielenkiintoinen ja omaperäinen, moottoripyöräily ja laskuvarjohyppy kertoo sinusta varmasti enemmän kuin vesi ja happi, vaikka varmasti hengissä selviäisit ilman niitä.


I spend a lot of time thinking about
Tähän kohtaan on hyvä kirjoittaa jotain mistä olisit kiinnostunut jonkun toisen kanssa keskustelemaan. Matkustamiseen liittyvää ajattelua näyttäsi todella moni harrastavan ja se antaakin hyvän alun keskustelulle. "Mietin mihin voisin matkustaa seuraavaksi."

Most private thing I'm willing to admit
Taas kohta, minkä avulla voit naisena täyttää postilaatikkosi seksiviesteillä. Suosittelen kuitenkin "kerron kun tunnemme paremmin"-tyylistä vastausta.

I'm looking for
Tämä on tärkeä kohta! Yleensä hakutoiminto toimii tätä apuna käyttäen. Jos laitan hakuun, etsin 24-30v heteronaista, joka etsii uusia kavereita ja on 50km säteellä minusta, palauttaa haku profiilit, mitkä vastaa näitä tietoja. OkCupid ei rajaa hakuja sen mukaan mitä toinen etsii, mutta toisilla deittisivuilla, voit vaikuttaa myös siihen minkä ikäistä "hakija" etsii. Hankala selittää, mutta toivottavasti ymmärrättä ja jos, että niin aina voi kysyä :)

Maksimoidaksesi viestimäärän ja sen, että pääset valitsemaan mielenkiintoisimmat nettideittailijat, kannattaa hakuhaarukka tehdä mahdollisimman suureksi. Vaikka etsisit elämänkumppania, valitse silti "kavereita, lyhytaikaista-deittailua, pidempää suhdetta, seksiä". Näin profiilisi tulee näkyviin aina kun joku rajaa hakuja. Se, että profiilissasi lukee, että etsit 18-60vuotista miestä ja olet merkannut, että etsit seksiä, ei velvoita sinua kenellekkään sitä ehdottavalle vastaamaan. Joukossa voi kuitenkin olla helmiäkin, vaikka sen perusteella joku sinut olisi löytänytkin :)

You should message me if
Ja taas pääset vaikuttamaan siihen minkälaisia viestejä saat. Älä kuitenkaan käytä mitään ehdottomia ei-listoja. "älä lähetä jos olet sitä ja tätä", antaa hirveän negatiivisen kuvan ihmisestä, vaikka ei todellisuudessa olisikaan.

Itse suosin tässä, että  "Kuka tahansa kiinnostunut voi laittaa viestiä ja katsotaan mihin se johtaa.". Koko nettideittailuaikana tosin olen varmaan kaksi kertaa saanut viestin joltain muulta ensin :)

Muita vinkkejä nettideitti profiilisi 
-ÄLÄ HUUDA -älä kirjoita caps lock päällä
-Käytä isoja alkukirjaimia, pisteitä ja pilkkuja
-Tee tekstistäsi helposti ymmärrettävää

Näillä pääsee jo hyvään alkuun, seuraavaksi käydäänkin läpi eri nettideittisivustoja mitä itse käytän. Jos jollain on suosituksia muista sivuista kuulen mielelläni nettideittailu@gmail.com








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja omia mielipiteitä voi vapaasti jakaa :)