Hae tästä blogista

maanantai 11. elokuuta 2014

4. Viestin lähettäminen

4. Viestin lähettäminen

No nyt päästään asiaan ja lähdetään etsimään niitä kontakteja. Olet varmaankin miehenä huomannut, että naisilta harvemmin tulee viestejä siihen suuntaan ja aloitteet pitää tehdä itse. Naiset taas kärsivät siitä, että kontakteja tulee niin paljon, että kaikkiin ei ehdi/halua vastata.

Ensimmäinen viesti on aina tärkein ja ratkaisee hyvin pitkälle sen, eteneekö juttu mihinkään. Olen kokeilumielessä pitänyt nyt kuukauden ajan profiilia missä minulla ei ole kuvaa ja esittelytekstissä vain "täytän myöhemmin.". Olen kuitenkin panostanut entistä enemmän viestin sisältöön ja kerron olennaisen viestissäni. Olin yllättynyt miten paljon vastauksia tyhjällä profiililla olen saanut. Monessa vastauksessa tullut myös "Vaikutat todella mielenkiintoiselta", mitä en koskaan aikasemmin ole saanut vaikka profiili on ollut täytettynä. Ehkä se salaperäisyys on sitten mielenkiintoista? Jos joku osaa vastata tähän niin kuulen mielelläni mistä tämä johtuu :)

Panosta siis ensimmäiseen viestiisi. Ensimmäistä viestiä voi verrata markkinointiin - jos viestisi ei toimi halutulla tavalla, muokkaa sitä. Viestisi pitää kiinnittää myös vastaanottajan huomio ja haluat erottua joukosta positiivisesti. Jos lähetät saman viestin kuin miljoona muuta "Moi, mitä kuuluu? Oot tosi kaunis.", voit olla varma, että viestisi menee roskiin niiden kaikkien samanlaisten mukana. "Mitä kuuluu"-viestejä tulee naisille niin paljon, että et pelkästään sillä pysty erottumaan joukosta, vaikka profiilissasi olisi mitä. Kertoo myös siitä kuinka mielikuvitukseton ja tylsä olet - et varmasti todellisuudessa ole, antaa vain sellaisen kuvan. Nettideittailussa on pitkältikyse mielikuvien luomisesta lyhyillä teksteillä.

Viestipohjan tekeminen

Monella lukee profiilissaan "ei mitään copy paste vastauksia, minkä lähetät kaikille." Olen itse luonut "copy paste pohjan", mitä käytän kaikkien viestieni pohjana, mutta muokkaan sitä aina sen verran, että se vaikuttaa vastaanottajalle henkilökohtaisesti tehdyltä. Miten siis teet tämän? Viestini on hyvin yksinkertainen "Tervehdys->Kuka olen?->Mistä tulen?->Mitä teen?->Mitä etsin?->henkilökohtainen viesti".  Jos vastauksia ei tule, muuta viestiäsi ja kokeile uudestaan.

Pidä viesti yksinkertaisena ja lyhyenä, niin, että sen pystyy nopeasti lukemaan, oma viestini on 8 riviä pitkä. 

Viestissäsi pitää olla jotain, mihin vastaanottaja vastaa. Vaikka viesisi olisi kuinka hauska ja mielenkiintoinen, jos et kysy mitään, viestisi todennäköisesti luetaan vain hymyssä suin. KYSY KYSY KYSY! Ei mitään ristikuulustelua, vaan yksi juuri hänen profiiliinsa liittyvä kysymys riittää.

Miten teet viesistäsi henkilökohtaisen?

Vaikka suosinkin viestien lähettämistä mahdollisimman monelle, tutustun kyllä kaikkien profiileihin kenelle viestiä lähetän. Miksi näin? Jotta saan sujautettua joukkoon myös jotain henkilökohtaista, mikä saa vastaanottajan ajattelemaan, että viesti on tarkoitettu juuri hänelle. Esimerkiksi jos joku kertoo pitävänsä matkustelusta, voit kysyä missä paikoissa hän on käynyt tai tulevia matkasuunnitelmia. Tässä vaiheessa kannattaa vielä jättää omat kokemukset minimiin, jotta vastapuolelle ei tule sellainen olo, että koitat kilpailla hänen kanssaan.

Viestin testaaminen

Voit tehdä testin, luo kaksi-kolme viestiä erilaisilla sisällöillä ja lähetä se esim kymmenelle ihmiselle. Vertaa kuinka monta vastausta saat takaisin. Hylkää huonommin pärjännyt ja luo vielä uusi viesti ja lähetä se myös kymmenelle. Näiden jälkeen sinulla pitäisi olla jo toimiva viestipohja, mitä pystyt tarvittaessa vielä viilaamaan. 100% vastausprosenttia, et tule koskaan saamaan, vaikka viestisi ja profiilisi oli kuinka hyvä.

Ei koskaan yli kahta viestiä!

Jos viestiisi ei vastata muutamaan päivään, älä jää murehtimaan vaan uutta matoa koukkuun. Se,  että lähetät perään monta "miksi et vastaa" "moi mitä tänään kuuluu?" "entä tänään?" saa sinut vain näyttämään epätoivoselta ja vastaus jää entistä epätodennäköisemmäksi.

Välillä voi kuitenkin käydä niin, että viestisi jää vahingossa vastaamatta. Voit kohteliaasti koittaa kysyä, miksi viestisi ei napannut, koska olet uusi nettideittailun parissa ja haluat kehittää viestiäsi. Voit saada vastauksen, minkä avulla saat viestisi paremmaksi tai myös tämä viestisi jää vastaanottamatta. Mitä sitten? Eteenpäin.

Saatat saada vastaukseksi myös henkilökohtaisia loukkauksia, miten olet huono ihminen kun et uskonut kun ei ensimmäisellä kerralla vastattu. Yleensä nämä kannattaa jättää huomioimatta, takaisin loukkaamalla et hyödy mitään ja tuhlaat vain omaa aikaasi.

Kysymyksiä?
Ensimmäinen kysymyskin tuli jo sähköpostiin ja mielelläni saan niitä lisää. Risuja, ruusuja, omia kokemuksia tai mitä vaan voi laittaa nettideittailu@gmail.com




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja omia mielipiteitä voi vapaasti jakaa :)