Hae tästä blogista

maanantai 11. elokuuta 2014

2. Profiilikuvan valinta

2. Profiilikuvan valinta

Jos nimimerkki on tärkeä, niin jopa entistä tärkeämpi on profiilikuvasi. Kuten jo edelliesssä kirjoituksessa totesin, moni deittisivu näyttää hakutuloksissa nimimerkin, kuvan ja mahdollisesti muutaman lauseen tekstiä.

Ohessa screenshot okCupid deittipalvelusta. Kuten näette, siellä kuva on entistä tärkeämmässä roolissa verrattuna esim. suomi24 treffipalstaan, mikä sentään antaan kirjoittaa muutaman lauseen.

Sama juttu profiilikuvan kanssa, kuin nimimerkin valinnan kanssa. Laita sellainen kuva, minkälaisia viestejä haluat. Jos et halua, että vain pervot miehet lähettelee viestejä tisseihisi liittyen, älä laita kuvaa tisseistäsi, ja kyllä syvä kaula-aukko tarkoittaa tässä samaa.

Nopealla tulkinnalla ylläolevista voisin sanoa seuraavaa:
Keskirivin vasemmalla oleva on varmasti eläinrakas ja harrastaa ratsastusta
Keskirivin keskellä on pariskunta mikä etsii seksiseuraa orlandossa
Keskirivin oikealla oleva harrastaa kitaransoittoa ja kiinnostaa varmasti muitakin musiikista kiinnostuneita.

Todellisuus voi olla hyvinkin erilainen, nämä olivat vain ensimmäiset asiat mitkä minulle tuli kuvien perusteella mieleen. Samalla tavalla sinun pitää kuvasi avulla luoda mielikuva kuvasi näkijälle siitä minkälainen ihminen olet. Vertaa esim ylärivin kuvia, kaksi ensimmäistä vasemmalta hymyilevät, mutta oikealla oleva ei. Suomessa kuvissa hymyily, ei ole niin "pakollista", kuin rapakon toisella puolella, mutta saattaa herättää sellaisen mielikuvan, että toinen on positiivisempi ja toinen negatiivisempi, todellisuuden kannalta ei taas välttämättä mitään tekemistä. Ensivaikutelman voit kuitenkin tehdä vain kerran!

Vinkit hyvään profiilikuvaan

1. Selvä kuva, ei tarvitse olla järjestelmäkameralla otettu, mutta ei kuitenkaan "tärähtänyt"
2. Hymyile - ei tarvitse koko hammasrivistöä näyttää missään tekopirteessä jenkkismilessä, mutta pieni hymy antaa aina mielekkäämmän kuvan kuin suu mutrulla oleminen.
3. Rajaa kuva niin, että se katsoja näkee sen, mitä haluat näyttää (hyviä esimerkkejä alarivin kaksi vasemmalta. Alarivin oikea kuva otettu mielestäni liian läheltä.)

Kaikenlaisia kuvia sitä on tullut vastaan, mutta näillä kolmella yksinkertaisella vinkillä pääset jo pitkälle.

Ei näitä profiilikuvaan

1. Liian paljastava - Houkuttelee vain vääränlaisia ihmisiä. Miehet, vaikka se sixpack on kiva, et halua naista joka valitsee sinut sixpackkisi perusteella ja sama naisilla.
2. Känniset kuvat - Yleensä kännikuvat ei ole kaikista edustavimpia
3. Photoshopatut - Tarkoitus on kuitenkin tavata ihmisiä, joita netin kautta tapaat. Todellisuus iskee ennemmin tai myöhemmin.
4. Mallikuvat - Vaikka olisitkin oikeasti malli, en suosittele käyttämään portfoliosta valitsemaasi herkkää musta-valko kuvaa. Tämä liittyy huijareihin ns. catfishein, kerron heistä myöhemmin lisää.

Jos joku näitä joskus sattuu lukemaan ja tarvitsee apua kuvan valintaan, autan mielelläni :) Viesitä vaan nettideittailu@gmail.com
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja omia mielipiteitä voi vapaasti jakaa :)